Aktivnosti

V času ribolovne sezone lahko vsi navdušeni nad ribolovom uživate ob Selški Sori, Poljanski Sori ali Idrijci, ki vabijo s svojo lepoto, živahnostjo in čudovitimi tolmuni. Reke so lahko dostopne ob celotnem toku in polne rib, kot so soška postrv, lipan, potočna postrv in šarenka.

Le kilometer proč, na domačiji pr`Vrhovc, pa imate možnost lovljenja ameriške postrvi, ki je naseljena v tamkajšnjem ribniku. Sveže ulovljene ribe, si lahko pripravite v prostoru za piknik. Več si lahko preberete na njihovi spletni strani: www.domacija-vrhovc.si

Neokrnjena narava ponuja številne kolesarske poti tako za krajše kolesarske izlete, kot tudi daljše ture. S kolesom se lahko podate na Porezen, Blegoš in Črni vrh ali pa samo malo raziščete največjo slovensko vas Davča. Za rekreativce po so na Smučarskem centru Cerkno uredili razgibane proge za spust z gorskim kolesi.

Davča leži na zahodu Škofjeloškega pogorja, na slemenih med  Blegošem in Poreznom, zato je idealen kraj za vse, ki imate radi mir in lepoto narave ali pa bi radi svoj dopust preživeli aktivno. Sprehodite se po samotnih poteh Porezna, Kope, Blegoša in Črnega vrha, kjer Vam pokrajina ob sončnem vremenu ponuja veliko čudovitih panoramskih pogledov.

Apartmaji se nahajajo v neposredni bližini Smučarskega centra Cerkno. Družini prijazno smučišče Vam ponuja odlično urejene proge, primerne za smučarje vseh starosti, najsodobnejše smučarske naprave v Sloveniji, otroški vrtec ter šolo smučanja. Na vrhu pa Vas pričakuje nova samopostrežna restavracija z lokalno kulinarično ponudbo. Več si lahko preberete na www.cerkno-resort.si